Genç Nesil >>Gençlerin Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ilk öğretim çocuklarının Atatürk'ü yorumlayışı

ilk öğretim çocuklarının Atatürk'ü yorumlayışı Empty ilk öğretim çocuklarının Atatürk'ü yorumlayışı

Mesaj tarafından Thinq_SnooPy Paz Mayıs 11, 2008 9:21 am

İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI, ATA'YI ANLATTI
'Atatürk yaşasaydı AB'ye girmiştik'

ŞÜKRAN PAKKAN İstanbul

İlköğretim öğrencileri arasında yapılan bir ankete katılan çocuklar, kendilerine yöneltilen sorulara çarpıcı cevaplar verdiler.
İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Esma Elmas, ilköğretim seviyesindeki çocukların Atatürk algısını anlamak amaçlı bir araştırmaya imza attı. Araştırma sonuçları, Hayykitap tarafından "İlkokul çocuklarında Atatürk algısı - Sevgili Atatürkçüğüm" adıyla da yayımlandı.

'Her şeyimizi O'na borçluyuz'
Araştırma, biri özel iki farklı ilköğretim okulundaki 80 öğrenciyle yapılan ön görüşmenin ardından 60 öğrenciye uygulanan anketin sonuçlarına dayandırıldı. Ankete katılan çocuklara, "Atatürk sizce nasıl biridir?", "Atatürk'ü en çok hangi özelliği ile hatırlıyorsunuz?" ve "Atatürk şu an yaşıyor olsaydı hayatımızda bir fark olur muydu?" şeklinde üç soru soruldu.

"Atatürk sizce nasıl biridir?" diye sorulan çocukların yüzde 85'i, Atatürk'ü "borçlu olduğumuz kişi", yüzde 33.3'ü "kurtarıcı", yüzde 31.6'sı "lider", yüzde 30'u ise "ışık" olarak tanımladı. Yüzde 16.6'sı ise Atatürk için "kahraman" dedi.

Çocukların "Atatürk'ü en çok hangi özelliği ile hatırlıyorsunuz?" sorusuna verdikleri yanıtlarda ise Atatürk'ün dayısının çiftliğine gidişi, kargaları kovalayarak zaman geçirmesi ve köyde okul olmayışı başı çekti (Yüzde 60).

"Atatürk yaşıyor olsaydı hayatınızda bir fark olur muydu?" sorusuna çocukların yüzde 93.3'ü "evet" diye yanıt verdi. "Ne gibi bir fark olurdu?" sorusuna ise çocukların yüzde 66'sı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmiş olacağını söyledi. Çocukların yüzde 62.5'i "Daha çağdaş ve modern bir ülke olurduk", yüzde 55.3'ü "Sokakta kapalı ya da çarşaflı insan kalmazdı" dedi.

"Atatürk yaşasaydı herkes okurdu" diyenlerin oranı yüzde 17, "Dayak yiyen kalmazdı" diyen çocukların oranı ise yüzde 14.2 olarak gerçekleşti. Çocukların yüzde 7.1'i ise "Tayyip Erdoğan başbakan olmazdı" ve "IMF'ye borcumuz olmazdı" dedi.
Thinq_SnooPy
Thinq_SnooPy
Admin
Admin

Kadın

https://gencnesil.catsboard.com