Genç Nesil >>Gençlerin Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çalışma Planı Nasıl Hazırlanır?

Aşağa gitmek

Çalışma Planı Nasıl Hazırlanır? Empty Çalışma Planı Nasıl Hazırlanır?

Mesaj tarafından Thinq_SnooPy Cuma Mayıs 09, 2008 9:10 pm

·Plan hazırlanırken haftalık çizelgelere önce zorunlu faaliyetler (uyku, yemek, dershane, okul, diğer sosyal aktiviteler) işaretlenir. Kalan boş saatler ise ders çalışmak için düzenlenir.

·Planınızda bütün derslerinize yer vermelisiniz. Belirli derslere yer verip diğer dersleri ihmal etmek amacınıza ulaşmanızı engeller.

·Herkes için günde standart bir çalışma saati yoktur. Bu öğrencinin kapasitesi, konu eksikliği, bilgi potansiyeline göre farklılık arz eder.Dolayısıyla her öğrenci kendi potansiyeline göre bir çalışma süresi belirlemelidir.

·Çalışma planı hazırlarken saatler boyu hiç ara vermeden yada çok kısa aralarla sizi ders çalışmaya iten bir plan yapmaktan kaçınmalısınız.

·45dk.+5dk.+10dk.=60dk. Ders çalışmadan en iyi bir şekilde verim alabilmek için ders seanslarının 45 dk'lık bölümlere ayrılması gerekir.45 dk ders çalışmasından sonra 5 dk tekrar konunun anlaşılması açısından yararlıdır. Her çalışma seansından sonra 10dk'lık dinlenme molası vermek doğru olur.

·Birbirine benzeyen dersler yerine, farklı dersleri arka arkaya çalışmak verimi daha çok artırır. Örneğin sayısal bir dersten sonra sözel beceri gerektiren bir dersi çalışmak öğrenme psikolojisi açısından daha uygundur.

·Anlamakta zorlandığınız dersleri bilincin açık olduğu çalışma saatlerinde yapmak daha doğrudur. Araştırmalar en verimli çalışma saatlerinin sabahın erken saatleri, öğleden sonra 14.00-1600 arası olduğunu, ayrıca yatmadan önce yapılan tekrarların unutmayı engellediğini ortaya koymuştur.

·Mutlaka planınızda tekrarlara yer vermelisiniz. İnsan öğrendiklerinin %40 ını ilk yirmi dakikada, %55 ini bir saatte, %65 ini 9saatte, %80 ini 24 saatte unutur. Dolayısıyla düzenli tekrar yapmazsanız, öğrendiklerinizin büyük bir kısmını kısa zamanda unutursunuz. O halde günlük planınız tekrarları içermelidir.

·Planınızda tekrara ayıracağınız saatlerde şu hususlara dikkat etmeniz yararlı olacaktır. Genelde tekrarlar dersin sınıfta öğrenildiği zamana yakın saatler olmalıdır. Çünkü dersin sınıfta işlendiği gün tekrar edilmesi, unutma olasılığını azaltır ve öğrenmeyi pekiştirir.

·Planınızda dersleri günün aynı saatlerine yerleştirmeniz yararlı olur. Böylece kendiliğinden ders çalışma alışkanlığı kazanır ve derse kendinizi daha kolay verebilirsiniz.

·Genelde yemeklerden hemen sonra derse başlamamaya özen gösteriniz. Yaklaşık yarım saat yada kırkbeş dakika sonra derse oturmanız yararlı olacaktır.

·Planınızda TV, müzik, arkadaşlık ve kitap okuma gibi etkinliklere yer vermeniz, çalışma saatlerinde aklınızın diğer etkinliklere takılmasını önleyecektir.
Thinq_SnooPy
Thinq_SnooPy
Admin
Admin

Kadın
Mesaj Sayısı : 529
Yaş : 32
Nerden : geldiğimin bi önemi yoh
Kayıt tarihi : 09/05/08

https://gencnesil.catsboard.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz